We willen het Excel boekhoudpakket zo simpel mogelijk houden. Daarom voegen we niet te veel toeters en bellen toe aan de Excel boekhouding. Maar toch hebben we in versie 2.2 enkele superpraktische verbeteringen doorgevoerd.

Privé betaalde of ontvangen facturen simpel verwerken

Uit ervaring blijkt dat veel ondernemers privé en zakelijk nog wel eens door elkaar halen. In het Excel boekhoudpakket moest je een truc toepassen om facturen die je privé betaalt of ontvangt goed in de boekhouding te verwerken. Dat is niet meer nodig!

Je vindt nu een extra betaalstatus “Via privé” terug in het boekhoudpakket. Alle verkoopfacturen die je privé betaald krijgt en alle inkoopfacturen die je met je eigen geld betaalt, worden nu automatisch verwerkt in je ‘eigen vermogen’.

  • Betalingen van verkoopfacturen die je privé ontvangt, worden van je eigen vermogen afgetrokken onder de categorie 0520 Privéopnamen. Omdat je de betaling niet op je zakelijke bankrekening ontvangt.
  • Inkoopfacturen en bonnetjes die je privé betaalt, worden bij je eigen vermogen opgeteld onder de categorie 0510 Privéstortingen. Je betaalt ze immers niet met je zakelijke bankrekening.

Afschrijvingen

Omdat veel ondernemers regelmatig grote uitgaven doen voor bedrijfsmiddelen zoals computers, meubilair en auto’s, mag je deze uitgaven niet in een keer ten laste brengen van de winst. Je moet ze dan afschrijven. Tot voor kort moest je dan een van de andere rubrieken hernoemen. Dat hoeft niet meer.

Voor je gemak hebben we de rubriek 4800 Afschrijvingskosten toegevoegd. In de FAQ lees je alles over het berekenen en boeken van afschrijvingen.

We denken dat je deze update wel kunt waarderen.

Veel succes met ondernemen!