Meer dan 15.000 ondernemers gebruiken het Excel boekhoudpakket. Voor veel ondernemers is de basis-versie genoeg. Maar zoek je meer mogelijkheden? Maak dan kennis met de Premium-editie van het Excel boekhoudpakket.

Van gebruikers kregen we vaak het verzoek om ook de urenregistratie te integreren, zodat je maar één Excel-sjabloon nodig hebt voor je boekhouding én urenadministratie. Ook misten onze gebruikers duidelijke overzichten hoe hun bedrijf er nu voorstaat. Daarom maakten we deze speciale versie.

Excel boekhoudpakket Premium editie

Wat zijn de extra opties in de Premium-editie?

Deze Premium-editie vande het Excel boekhoudpakket wordt geleverd met:

 • 6 extra bankrekeningen: 8 in plaats van 2 (handig als je ook spaarrekeningen hebt)
 • bedragen invoeren exclusief of inclusief btw: handig als je werkt op basis van banktransacties, want dan zijn de bedragen inclusief btw
 • gebroken boekjaar: als je fiscaal jaar niet in januari begint
 • overzichtelijk dashboard: alle belangrijke gegevens van je bedrijf in één handig overzicht inclusief liquiditeitsprognose
 • duidelijke samenvatting van inkomsten en uitgaven per maand en het verloop van je (bank)rekeningen
 • handige top 10 overzichten (opbrengsten en kosten, inkomsten en uitgaven, klanten en leveranciers)
 • fiscale winstberekening: vereenvoudig je aangifte inkomstenbelasting met dit verloopoverzicht van het ondernemingsvermogen
 • complete urenadministratie om aan te tonen dat je aan het urencriterium voldoet, zodat je in aanmerking komt voor ondernemersaftrek
 • overzichtelijke urenrapportage inclusief prognose of je aan het urencriterium gaat voldoen op basis van de geregistreerde uren
 • flexibele urenkaart met alle geregistreerde uren voor het gehele jaar in één overzicht
 • kilometerregistratie: rittenadministratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst

1. Dashboard

Als eerste krijg je het dashboard te zien met daarin alle belangrijke financiële gegevens van je bedrijf, zoals totaal inkomsten en uitgaven, debiteuren en crediteuren, winst, saldo liquide middelen, eigen vermogen en schulden, marges, verloop van resultaat en liquide middelen etc. De liquiditeitsprognose laat zien of je genoeg geld hebt om alles te betalen.

Dashboard van het Excel Boekhoudpakket Premium

2. Samenvatting

Dit rapport toont het saldo van de inkomsten en uitgaven die worden aangesloten met de toe- of afname van het saldo van alle rekeningen. Verder toont dit tabblad een samenvatting van je inkomsten en uitgaven per maand, zodat je weet hoeveel geld er binnenkomt en er uit gaat.

Op de tweede pagina vind je een specificatie van de saldi van de rekeningen en de belangrijkste inkomsten en uitgaven. Het beginsaldo + inkomsten – uitgaven is het eindsaldo van de rekeningen.

Samenvatting Premium Editie

3. Top 10

Wil je weten waar je het meeste geld aan uitgeeft? Of waar je het meeste mee verdient? Raadpleeg dan de handige top 10 overzichten. Ook de top 10 van de inkomsten en uitgaven worden getoond net zoals de inkomsten en uitgaven per maand inclusief handige percentages van het totaal.

Top 10 overzicht voor gebruikers van het Excel Boekhoudpakket

4. Fiscale winstberekening

Tijdens de aangifte inkomstenbelasting worstelen veel ondernemers met de zogenaamde fiscale winstberekening. De Belastingdienst controleert dan het verloop van het ondernemingsvermogen. Om het jou gemakkelijk te maken hebben we dit rapport toegevoegd aan de Premium Edition.Fiscale winstberekening in Excel

5. Urenadministratie

Het Excel boekhoudpakket Premium bevat een complete urenadministratie waarmee je aan de Belastingdienst aantoont dat je aan het urencriterium voldoet. Dan kom je namelijk in aanmerking voor ondernemersaftrek.

Met behulp van deze module houd je exact bij hoeveel uren je aan jouw onderneming spendeert. Dit wordt netjes voor je weergegeven in de urenrapportage. De categorieën kun je aanpassen in de Urenrapportage.

Voor je gemak kun je ook bijhouden of je de uren aan je klant(en) hebt gefactureerd en of ze voor een bepaald project zijn gemaakt. Geef het uurtarief op voor eventuele nacalculatie-doeleinden.

Uren bijhouden in het Excel Boekhoudpakket Premium Editie

6. Urenrapportage

De urenrapportage geeft je een compleet overzicht van je bestede uren, zowel per maand als totaal. Het sjabloon geeft ook een prognose of je aan het urencriterium gaat voldoen op basis van de geregistreerde uren tot dusver.

Complete urenrapportage voor zzp'ers

7. Urenkaart

De urenkaart toont alle gegevens in een helder overzicht. In één oogopslag zie je de geregistreerde uren voor het gehele jaar. Selecteer of je alle uren of alleen de uren die gelden voor het urencriterium wilt zien. Ook kun je per categorie de uren laten tonen (of uiteraard het Totaal uren).

Urenkaart per jaar

8. Kilometerregistratie

Je kunt nu ook de rittenregistratie bijhouden, zodat je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden.

Kilometerregistratie in Excel

 

Wat krijg je bij het Excel Boekhoudpakket Premium?

Als je kiest voor de Premium Editie van het Excel Boekhoudpakket dan ontvang je:

 • Een licentie voor het Excel Boekhoudpakket Premium (met alle extra functies en rapportages)
 • 1 jaar gratis updates en support (ook na 1 jaar blijft de template altijd werken)
 • Na 1 jaar verleng je eventueel jouw licentie met 50% korting, zodat je updates & support blijft ontvangen
 • Diverse bestanden: 1x leeg, 1x met voorbeelden
 • Uitgebreide handleiding met simpele instructies

Boekhoud Software Bundel