Ontdek onze praktische en korte financiële trainingen voor ZZP’ers en andere ondernemers die meer grip willen krijgen op hun financiën en boekhouding. Boordevol tips, checklists, templates en actieplannen.

Krijg grip of je financiën met onze financiële trainingen

Ga ook met een gerust hart slapen, omdat je zeker weet dat je je financiën onder controle hebt. Weet wanneer je wat moet doen en waar je rekening mee moet houden.

Dit zijn de eerste 10 superpraktische trainingen:

  • Schrijf je startplanSchrijf het allerbelangrijkste plan eerst en bepaal de lengte van je startbaan, zodat je weet wanneer je moet stoppen. Kies (voordat je begint) hoeveel tijd, geld en inspanning jij inzet om van jouw bedrijf een succes te maken. Leer je klanten kennen door 5 simpele vragen te stellen. Schrijf jouw unieke aanbod volgens deze formule.
  • Maak een simpel businessplan op 1 A4: Ontdek hoe je jouw plan voor 2020 op 1 vel A4 opschrijft, zodat jij precies weet waar je aan toe bent (en iedereen in je team). Vertaal je businessplan in concrete doelen en actiestappen.
  • Stel een financieel plan op dat haalbaar is: Stel je financieel plan op in 5 praktische stappen. Toets de haalbaarheid van je plannen. Voorkom nare verrassingen. En zie in één oogopslag wanneer je extra financiering nodig hebt.
  • BV of eenmanszaak? Weet je niet welke ondernemingsvorm je moet kiezen (bv of eenmanszaak)? Ontdek de voor- en nadelen van beide vormen en bereken jouw besteedbaar inkomen en de belastingdruk.
  • Bereken je uurtarief op 2 manierenKom er achter welk uurtarief je moet vragen om je begrote omzet te halen en dat je in staat stelt om maandelijks een bepaald bedrag probleemloos uit te geven.
  • Richt je boekhouding effectief in: Maak een einde aan de papieren en digitale chaos. Gebruik een slim ordner- en archiefsysteem waarmee je op eenvoudige manier de papieren en digitale boekhouding doeltreffend bijhoudt.
  • Auto van de zaak of privé? Twijfel je of je een auto van de zaak moet nemen? Bereken nauwkeurig wat het effect is op jouw vrij besteedbaar inkomen, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent als je die leaseauto neemt.
  • Registreer je uren en kilometers op de juiste manier: Houd een uren- en kilometeradministratie bij die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst om in aanmerking te komen voor diverse fiscale voordelen. Bevat de Premium-editions van onze meest gedownloade templates!
  • Ken de aftrekbaarheid van kosten en btw: De geheimen van de aftrekbaarheid van kosten en btw blootgelegd in een handig naslagwerk.
  • Bereken het optimale DGA-salarisHoe bereken je het optimaal DGA-inkomen zonder in de hoogste belastingschaal terecht te komen?

Financiële trainingen - schrijf je startplan

Schrijf je nu in voor een van onze financiële trainingen en krijg direct antwoord op je dringende vraag.

Ga naar: https://financienvoorondernemers.nl/ voor meer informatie.