Overstappen naar een nieuw boekhoudpakket is niet altijd even makkelijk. Dit gratis Excel boekhoudpakket maakt gebruik van hetzelfde rekeningschema als Boekhouden in Excel. Dus daar hoef je niet naar om te kijken. Beide Excel boekhoudingen kennen eenzelfde structuur. Hieronder leer je hoe je jouw Excel boekhoudpakket in 5 stappen overzet in Boekhouden in Excel.

 • 1

  Controleer je gegevens

  Zorg ervoor dat alles klopt. Zijn je instellingen juist? Zijn alle regels volledig bij de tabbladen 'Verkopen & Inkomsten' en 'Inkopen & Uitgaven'? Zijn de relaties ingevuld?

 • 2

  Bestel Boekhouden in Excel

  Om je gegevens over te zetten heb je een geldige licentie van Boekhouden in Excel nodig. Bestel jouw favoriete editie op www.boekhoudeninexcel.nl

 • 3

  Kopieer je Instellingen

  Kopieer eerst jouw bedrijfsgegevens of vul deze opnieuw in bij Boekhouden in Excel.

 • 4

  Zet je relaties over

  Filter je klanten in het tabblad Relaties en kopieer deze gegevens kolom voor kolom zorgvuldig naar het tabblad Klanten in Boekhouden in Excel. Gebruik altijd Plakken Speciaal, Waarden. Doe hetzelfde voor je leveranciers.

 • 5

  Zet je verkopen en inkopen over

  Tot slot filter je de facturen in het Excel boekhoudpakket en kopieer je die zorgvuldig in de tabbladen Verkopen en Inkopen van Boekhouden in Excel. Doe dit kolom voor kolom en gebruik wederom Plakken Speciaal, Waarden.

Lukt het je niet goed? Je kunt jouw gegevens ook door ons laten overzetten tegen een kleine vergoeding. Neem daarvoor contact met ons op.