Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Boekhouden in Excel

Is het echt gratis?

Ja, je kunt het Excel-boekhoudpakket gratis downloaden en direct beginnen met het bijwerken van je boekhouding.

Waarom boekhouden in Excel?

Boekhouden in Excel met dit sjabloon is gratis, gemakkelijk en snel. Je bent als ondernemer verplicht om een administratie bij te houden. De Belastingdienst schrijft niet voor hoe je dat doet. Waarom dan niet in een gratis Excel-boekhoudpakket, in plaats van een duur online boekhoudpakket of overbodige boekhouder?

Wat is allemaal inbegrepen in het Excel-boekhoudpakket?

Met dit Excel-bestand kun je een complete administratie voeren. Het volgende is inbegrepen:

○ Een prachtig factuursjabloon, waarmee je gemakkelijk facturen. Wist je dat facturen die er netjes uitzien sneller betaald worden?
○ Verkopen & Inkomsten invoeren en beheren
○ Inkopen & Uitgaven invoeren en beheren
○ Dashboard met winst- en verliesrekening en balans
○ Relaties invoeren en aanpassen
○ Btw-aangifte

Installatie & Gebruik

Hoe installeer ik het Excel-boekhoudpakket?

Installatie is heel eenvoudig. Kies een locatie waar je het bestand wilt opslaan en open vervolgens het bestand.

Heb ik Microsoft Excel nodig om het te gebruiken?

Ja dat is nodig. Het Excel-boekhoudpakket vereist Microsoft Excel 2007 of hoger (PC) of Excel 2011 of higher (Mac). Als je Excel eenmaal hebt geïnstalleerd op je computer – ben je klaar om het Excel-boekhoudpakket te gebruiken. We adviseren om de nieuwste versie van Excel te gebruiken, dat is momenteel Excel 2016 of 365.

Kan ik het Excel-boekhoudpakket ook op mijn Mac gebruiken?

Jazeker. Het Excel-boekhoudpakket is geschikt voor bijna alle apparaten waarop Excel is geïnstalleerd. Dus ook voor je Mac mits je Excel 2011 of hoger hebt.

Ondersteuning & Updates

Hoe is de ondersteuning geregeld?

We helpen je graag met je gratis Excel boekhoudpakket. Je vindt op deze site de online handleiding, deze lijst met veel gestelde vragen, praktische boekhoudtips en uitleg hoe je jouw administratie over kunt zetten in Boekhouden in Excel.

We beschikken helaas niet over de mankracht om je telefonisch te woord te staan. Wij geven de voorkeur aan communicatie via ons helpdesksysteem. Op deze manier houden we het Excel boekhoudpakket gratis.

Wat moet ik doen bij een update?

Als er een update komt van het Excel-boekhoudpakket, dan kun je met enkele simpele kopieer- en plakoefeningen je gegevens snel overzetten in de nieuwe versie zonder dat je gegevens kwijt raakt. Eventuele aanpassingen die je hebt gedaan moet je in de nieuwe versie ook weer doen uiteraard.